Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

FUTBOL SEYRİ

       Spor denince akla ilk futbol gelen ülkemizde futbol izleyicisinin bir çoğunun ülkemiz dışından da desteklediği takımlar var. Hatta bazılarının elit liglerin hepsinden favori takımları var. Aynı anda bu kadar takım tutmak mümkün mü bilmiyorum ama benim için Fenerbahçe'nin yanında Barcelona'yı desteklemek futbol sevgimi arttıran durumlardan biri olmuştur.
       10 yıldır Barcelona'nın maçlarını kaçırmadan  takip etmeye çalışmak hayatımın önemli bir rutini olmuş durumda. Fenerbahçe için yaşadığım stres kadar olmasa da her hafta Barca'nın galibiyetini bekleyip başta Real Madrid olmak üzere diğer iddaalı takımların puan kayıplarını beklemek epey yorucu oluyor.Bu da benim için La Liga'nın seyir keyfini epey düşürüyor.Atletico Madrid ve Real Madrid güzel futbol oynadıklarında üzülüyor hatta sinirleniyorum.Kendimi bir spor sever insan olarak tanımlarken sahada yaptıkları güzel hareketlerden zevk alamıyorum.Aslında bunun farkına varmamı sağlayan lig Premier League. Premier League'de desteklediğim bir takım olmadığından hafta sonum müthiş keyifli geçiyor..Ligle ilgili hesap yapmayınca,herhangi bir takım için strese girmeyince izlemek daha bir güzel.Tabi ki tuttuğumuz takımın şampiyon olmasının verdiği mutluluğu en kaliteli futbol maçı bile veremez orası ayrı ama zaten İngiliz değiliz.Bu yüzden Premier League de takım tutmamayı bir lüks olarak görüyorum.
Düşüncem uluslar arası taraftarlık işin heyecan kısmını kimi zaman azaltıyor.Buna paralel 2000li yılların en iyi iki oyuncusu olan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo kıyasının da biraz baltaladığını söyleyebilirim.Herkes sanki bir taraf tutmak zorunda,neden ikisinin de oynadığı oyunda zevk almayı bilmiyoruz.Üstelik bu kıyas sadece saha içinde kalmıyor karakter ve dış görünüş olarak da sürekli yarıştırılıyorlar. Birini yüceltirken diğerini yerin dibine vurmak moda olmuş son dönemde. Bu iki adam gözümüzün önünde futbol tarihini yeniden yazıyorlar,istatistikleri alt üst ediyorlar.Ekran karşısına geçip onları izleme keyfini sonuna kadar çıkarmanın kıymetini bilmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder