Sayfalar

3 Şubat 2014 Pazartesi

Nadal'ın Gözyaşları

Avustralya Açık finalinde Wawrinka ile oynadığı maçın ilk setinin ardından sağlık molası alan Nadal korta geri döndüğünde seyirciler tarafından ıslıklanmıştı malum. Rafael Nadal gibi kortta savaşçı kimliğiyle bilinen bir tenisçi için bir Grand Slam finalinde sakatlanarak mücadele edemeden kaybedecek olmasının üzüntüsü bir yana seyirciler tarafından sanki numara yapıyormuş gibi ıslıklanmasının da getirdiği hayal kırıklığı onu ağlatmıştı.
Bu olanlarla beraber sosyal medyada Nadal'ın taktik icabı sakatlık numarası yaptığını iddia edenler vardı. Bunun numara olduğu kanısına nereden varabildiler bilemiyorum ama Nadal'ın yenilmek ile ilgili bir problemi olsaydı Novak Djokovic'e üst üste 7 final (3'ü Grand Slam)  kaybettiğinde yapardı mızıkçılığını.
Bunun dışında;
1) 2.sette toplara koşamayan Rafa maçta 2-0 geri düşmeye razı mı oldu. 2006 yılından beri izliyorum daha önce böyle kendisine inanılmaz bir dezavantaj sağlayan stratejiyi neden denediğini görmedim.

2) Daha önce 12 kez karşılaşıp bırakın maç kaybetmeyi set kaybetmediği bir rakibe karşı maç kazanmak için ucuz numaralara ihtiyacı yok.

3)Nadal tam bir savaşçı, asla pes etmeyen kötü oynasa dahi mücadele olarak elinden gelenin en iyisi yapmaya çalışan bir oyuncu.Kortta yetişemeyeceği toplara bile koşan her puanı ilk puan gibi oynadığını söyleyen bir adam. Bu turnuvada Federer ile yaptıkları maçtan aldığı bir sayı bunu da kanıtlar cinsten.
bu tür nedenler zaten numara olduğunu açıklıyordu. Hadi diyelim ön yargınız var Rafa'ya karşı, çamur atmak istiyorsunuz ama maç içinde de sakat olduğunu anlayabilirdik:

1)İlk sette 180 km hızla servis atarken 2.sette servis hızının 125 km hıza kadar düşmesi sırtından problemi olduğunun matematiksel kanıtıydı.

2)2.sette doğru düzgün hareket edememesi,puanları adeta seyretmesi ve takibi zaman zaman ağlayarak oynaması.

3)Turnuvada son üç maçtır(Nishikori-Dimitrov-Federer maçları) yaralı,kabarcıklı eliyle raket sallaması. Bu elle bile mücadelesinden vazgeçmeyen tenisçi mi sakat numarası yaparak maç kazanmaya çalışacak?

Rafael Nadal'ı uzun yıllardır takip edenler karakterinin ne kadar sağlam olduğunu biliyordur. 2009 yılında Avustralya Açık finalinde Roger Federer ile oynadıkları final maçında Federer kaybedince gözyaşlarını tutamamıştı ve seremonide konuşamamıştı, Rafa'nın oradaki tepkisi onu tesellisi zaten onun ne kadar özel bir karakter olduğunu açıklıyor.

Kazandığınız zaman mütevazı olmak rakibinizin hakkını vermek kolay ama sakatlığınız yüzünden doğru düzgün mücadele edemeden, haksız yere seyirciler tarafından ıslıklanan biriyseniz yaşadığınız kalp kırıklığıyla acaba Nadal gibi maç sonunda sportmen olabilecek sporcu var mı?
Maç sonunda sakatlığıyla ilgili sadece 1 soru cevaplandırıp bugün Wawrinka'nın günü diyerek onun şampiyonluğuna gölge düşürmemesi, seyirci hakkında en ufak kötü bir şey söylememesi çok olgun davranışlardı.
Hala aklında soru işaretleri olanlar için: 2-3 gün evvel Barcelona'da yaptırdığı testlerde sırtında yırtık tespit edilmiş, bazı turnuvalardan çekilmesi söz konusu...
En sevdiğim sporcu Nadal, o üzüldüğünde dünyam başıma yıkılıyor gibi hissediyorum, ağladığında bende ağlıyorum. Bütün bu erdemli davranışlarını gördükçe onunla çok büyük bir gurur duyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder